Wednesday , June 19 2024

Cod roșu de caniculă anunțat pentru miercuri în sud-estul României

ANM a emis cod roșu de caniculă în partea de sud-est a României. De asemenea, în unele zone a fost emis cod galban sau portocaliu.

COD ROȘU

Fenomene vizate: temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat. Interval de valabilitate: 26 iulie

Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 26 iulie

Zone afectate: conform textului și hărții.

În sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 iulie

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Miercuri (26 iulie), valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Vezi si

Digi24: Ministerul Apărării nu vrea să trimitem sistemul de rachete Patriot în Ucraina

Armata României nu aprobă donarea sistemului Patriot către Ucraina, au dezvăluit surse, în exclusivitate, la …