Sunday , September 25 2022

COD ROŞU. Anunţ important pentru STUDENŢI. Vremea rea amana examenele. Ce universitati isi suspenda cursurile

studenti

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat duminică, că a vorbit cu toți rectorii de universități pentru a da posibilitatea studenților din zonele afectate de vremea nefavorabilă, care nu pot ajunge la examene, să le susțină la o altă dată.
Potrivit lui Mihnea Costoiu, Universitățile din București, Târgoviște și Pitești își vor suspenda cursurile, scrie Agerpres.
“Am vorbit cu toți rectorii astfel încât să dăm posibilitatea studenților care nu pot să se prezinte la examene să le susțină la o altă dată”, a precizat ministrul.
În ceea ce privește Universitatea Politehnica din București, acesta a spus că având în vedere că mulți dintre studenți stau în cămin și distanța este foarte mică de universitate, cei mai mulți nu vor întâmpina impedimente în a se prezenta la examene.
Universitatea din București a precizat duminică prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES, că activitatea didactică va fi suspendată luni 27 ianuarie.
“Ca urmare a condițiilor meteo nevaforabile, conducerea Universității din București a hotărât suspendarea activității didactice (cursuri, examene) în ziua de luni, 27 ianuarie. Examenele și cursurile stabilite pentru aceasta dată vor fi reprogramate de comun acord între cadrele didactice și studenți”, se arată în comunicatul de presă.
MEN precizează că, în conformitate cu reglementările în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activității este exclusiv la latitudinea conducerilor instituțiilor de învățământ superior, în virtutea autonomiei universitare.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …