Tuesday , March 5 2024

Cod portocaliu si galben de furtuna si grindina

furtuna

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, mai multe atenţionări COD GALBEN de ploi şi grindină, precum şi un COD PORTOCALIU.
Intre orele 15.35 si 16.35, local, în nordul şi estul judeţului Gorj si zona de munte a judeţului Vâlcea, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse de ploaie ce pot atinge izolat 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervalul 15:45 si 17:00, în zona de munte si sud-estul judetul Dambovita – jumatatea sudica a judetului Prahova, zona localitatilor: Plopeni, Boldesti-Scaieni, Paulesti, Berceni, municipiul Ploiesti, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificari ale vantului, averse ce pot atinge izolat 20…25 l/mp.
Între orele 15.40 si 17.00, în sud-estul judeţului Hunedoara si nord-estul judeţului Arad, se vor semnala averse de ploaie care vor depasi 25 l/mp, descarcari electrice , grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari de scurta durata ale vantului.
În intervalul 15.30-17.00, în judeţul Alba, mai ales în zona localităţilor: Câmpeni, Baia de Arieş, Lupşa, Vidra, Roşia Montană, Abrud, Bucium, Mogoş, Zlatna, sunt aşteptate descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni medii, ploi cu caracter de aversă care pot depăşi 25 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie.
Între orele 15:00 si 16:30, în nord-estul judeţului Mureş, mai ales în zona localităţilor: Răstolniţa, Lunca Bradului, Stânceni, Ibăneşti, Hodac, Ruşii-Munţi şi zona munţilor Gurghiu-Călimani, se vor semnala descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni medii şi mari, ploi cu caracter de aversă care pot depăşi 25 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie.
În judeţul Harghita a fost instituit un COD PORTOCALIU de furtuni. În intervalul 15.00-16.00, în localităţile harghitene Căpâlniţa, Vlăhiţa, Lueta, Băile Homorod, Brădeşti, Zetea, Suseni, Joseni, Remetea, Subcetate, Gălăuţasi, Topliţa, Sărmaş, Lazarea, Gheorghieni, Voslăveni, Borzonţ, Izvorul Mureşului, Bucin, sunt aşteptate descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni medii şi mari, ploi cu caracter de aversă care pot depăşi 30-35 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie.
În intervalul 14:50 si 16:30, în estul si sud-estul judetului Prahova, zona localitatilor Apostolache, Calugareni, Urlati, Albesti-Paleologul, Colgeag, Fulga de Jos, Draganesti se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificari ale vantului, averse ce pot atinge izolat 20…25 l/mp.
Între orele 15:00 si 16:00, în judetul Bistrita-Nasaud, in zona delimitata de localitatile: municipiul Bistrita, Satu Nou, Sieu, Monor, Mariselul, Sieu-Magherus, se vor semnala intensificari de vant, grindina de dimensiuni mici si medii, descarcari electrice, averse de ploaie care vor depasi local 20 l/mp.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 în Vrancea, marți după-amiază

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe Richter s-a produs marți, 5 martie, la …