Thursday , May 13 2021

Cod portocaliu de ploi torentiale. Temperatura scade cu pana la 10 grade

cod ploi

Meteorologii au emis doua avertizari de tip cod galben si portocaliu pentru mai multe judete din vestul, sudul si centrul tarii, valabile de joi pana vineri. Meteorologii avertizeaza ca temperaturile scad cu pana la 10 grade sub normele climatologice pentru aceasta perioada.
Avertizarea de cod portocaliu intra in vigoare joi, la ora 20:00, si este valabila pana vineri, la ora 10:00, in judetele Gorj, Valcea, Arges si in zona de munte a judetului Dambovita, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
In zonele vizate va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp.
Tot de joi, de la ora 16:00, pana vineri, la aceeasi ora, ploile se vor intensifica si extinde in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum si in zona montana aferenta, unde va fi in vigoare o atentionare cod galben.
Vor fi mai ales averse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp.
In sudul si sud-vestul teritoriului vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-55 km/h, iar in sudul Banatului si pe crestele montane se vor depasi temporar 70 km/h.
De asemenea, meteorologii au emis si un cod galben de vant puternic, valabil joi, pana la ora 15:30, pentru jumatatea sudica si zonele montane din judetul Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu.
Aici se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi local 55 km/h la rafala, izolat 70 km/h, iar la munte 80-90 km/h.
Vineri, se anunta vreme predominant inchisa, iar valorile termice vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima parte a lunii septembrie. Cerul va fi innorat si va ploua in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si in zonele de munte. Maximele pleaca de la 13-14 grade in estul Transilvaniei si Oltenia pana la 25 de grade in partea continentala a Dobrogei.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Premierul Florin Cîțu a numit un nou șef al Poliției Române

Noul șef al Poliției Române este chestorul Benone-Marian Matei, numirea fiind făcută, joi, de premierul …