Friday , June 21 2024

Cod galben de ploi abundente în Suceava si in aproape toată țara. Cod portocaliu în centru

Meteorologii anunță ploi abundente miercuri, emițând cod galben și unul portocaliu pentru câteva județe din centrul țării.
coduri ploi 27 iunie

Astfel, va fi Cod Portocaliu de ploi abundente în Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov, unde se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.
Avertizarea este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23.
Totodată, mai mult de jumătate de țară se va afla sub Cod Galben de ploi, în intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23.
Conform ANM, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.
Sursa: StirilePROTV

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …