Monday , December 5 2022

Coaliția PSD-ALDE vrea să voteze miercuri in plen ultimele două legi ale Justiției

iordache

Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților a decis, la solicitarea puterii, ca miercuri să aibă loc un nou plen în care să se voteze ultimele două legi din pachetul legilor Justiției. Înainte de votul asupra acestora, plenul se va pronunța asupra proiectului lui Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei în sensul eliminării dreptului opoziției de a-și mai susține în plen amendamentele respinse în comisii.
Proiectul lui Iordache a primit raport negativ în Comisia de regulament, după ce deputatul UDMR Marton Arpad a votat „împotrivă”, dar soarta proiectului poate fi întoarsă de plen.
Comitetul liderilor a decis marţi să introducă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de miercuri celelalte două legi ale Justiţiei – 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind funcţionarea CSM – pentru dezbatere şi vot final. Anterior dezbaterii celor două acte normative, va fi supus votului plenului modificarea propusă de Florin Iordache la regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.
Potrivit deciziei luate de comitetul liderilor grupurilor parlamentare, primul punct de pe ordinea de zi de miercuri a Camerei Deputaţilor va fi modificarea regulamentului, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.
Comisia de regulament a adoptat luni un raport de respingere a iniţiativei deputatului PSD Florin Iordache, dar în plen propunerea acestuia cel mai probabil va fi adoptată.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …