Wednesday , May 29 2024

Coalitia la guvernare vrea alegeri locale pe 10 iunie

Alegerile locale ar putea să aibă loc, cel mai probabil, pe 10 iunie, potrivit discuţiilor de luni din şedinţa coaliţiei de guvernare, au declarat surse politice pentru Agerpres.
“De principiu, s-a discutat ca alegerile locale să se ţină, cel mai probabil, pe 10 iunie”, au declarat sursele citate.
Conform acestora, liderii coaliţiei au ridicat şi problema cărţilor de alegători, urmând să se decidă dacă acestea se vor mai folosi sau nu la alegerile din acest an.
“S-a discutat şi problema aceasta a cărţilor de alegători, pentru că mulţi dintre cetăţeni le-au pierdut, nu le-au folosit niciodată. Am discutat dacă să se mai folosească aceste cărţi de alegător sau se vor folosi în continuare doar cărţile de identitate pe care se aplică acel timbru ştampilat. Rămâne să mai discutăm dacă se vor mai tipări, dacă se vor mai folosi”, au menţionat sursele.
Totodată, a fost discutată şi problema blocajului din Parlament, liderii coaliţiei excluzând varianta alegerilor anticipate, dorite de Opoziţie.
Sursele participante la şedinţă au arătat că liderii coaliţiei vor mobiliza mai bine parlamentarii de la Putere, iar la Senat, unde sunt dificultăţi în constituirea cvorumului, urmează ca senatorul UDMR Verestoy Attila să revină în Parlament după ce se va reface, în urma accidentului rutier suferit anul trecut.
De asemenea, coaliţia va încerca, punctual, să discute şi cu senatorii independenţi.
La reuniunea de luni a liderilor coaliţiei a participat şi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, care s-a consultat cu liderii politici privind mecanismului Guvern-coaliţie.

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …