Saturday , January 28 2023

Coaliţia a decis ca Guvernul să înceapă angajarea răspunderii pentru alegeri şi judecătorii de la ICCJ

Liderii Coaliţiei au decis, luni dimineaţa, ca Guvernul să înceapă în această săptămână procedurile de angajare a răspunderii pentru legile privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ICCJ, propunerea către Parlament fiind ca asumarea să fie angajată joi, 15 decembrie.
“A fost luată decizia politică de angajare a răspunderii Guvernului pentru cele două proiecte de legi, intenţia fiind ca actele normative să fie susţinute în Parlament joi, 15 decembrie”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Şedinţa liderilor coaliţiei a precedet reuniunea Executivului.
Guvernul s-a reunit în şedinţă la ora 10.00, pentru a discuta proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cele două acte normative au fost discutate, miercuri, de Executiv, în primă lectură, iar surse oficiale au declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să se reunească în şedinţă specială, cel mai probabil luni, 12 decembrie, pentru a discuta din nou aceste documente şi a lua o decizie în ceea ce priveşte angajarea răspunderii în Parlament.

Vezi si

Drumuri naționale din Vrancea și Buzău, închise din cauza ninsorii viscolite

Două drumuri naționale din Vrancea și unul din Buzău sunt închise, vineri seara, din cauza …