Tuesday , December 6 2022

CNSU a emis o ERATĂ la hotărârea privind noile restricții. Creșele NU se închid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis o erată la Hotărârea nr. 91/2021, referitoare la noile restricții propune pentru următoarele 30 de zile.

În varianta inițială se menționa, la articolul 8, că se suspendă activitatea creșelor. În noua variantă a hotărârii, creșele nu mai sunt incluse pe lista unităților cu activitatea suspendată.

Noua formă a articolului 8:

„Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând dluni. Măsura saplică școlilor și grădinițelor, atât dstat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii dvineri a Comitetului Național pentru Situații dUrgență. Măsura trebuiaprobată prin ordin dministru.

De asemenea, universităților li srecomandă să treacă la cursuri online.

Și secretarul de stat Raed Arafat a precizat că creșele vor rămâne deschise.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …