Thursday , May 13 2021

CNN: 100 de morti in luptele de strada de la Kiev, sute de raniti, 50 de politisti prizonieri. Ministrii de Externe ai Germaniei, Frantei si Poloniei s-au intalnit cu Ianukovici

ucraina

La mai puţin de 12 ore de la armistiţiul anunţat de preşedintele Viktor Ianukovici, tensiunile au explodat iarăşi la Kiev. Noi confruntări au izbucnit între protestatarii care cer demisia preşedintelui şi forţele de ordine, acestea din urmă fiind împinse de pe poziţiile ocupate marţi noapte şi miercuri dimineaţă în Piaţa Independenţei. Zeci de oameni au murit. CNN citează un reprezentant al serviciului medical al protestatarilor care avansează cifra neconfirmată de 100 de morţi. Sute de oameni au fost răniţi şi 50 de poliţişti au fost luaţi prizonieri de manifestanţi. În piaţă se foloseşte muniţie de război, anunţă jurnaliştii aflaţi la faţa locului.
Update: Autorităţile regionale din Kiev au confirmat moartea a 67 de manifestanţi în violenţele comise joi în capitala Ucrainei, informează AFP.
Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN
“În jurul orei 9 a început nebunia, chiar în zona hotelului în care ne aflăm. Am observat că poliţiştii încep să se retragă. Am văzut persoane înarmate, am văzut pistoale, puştti, armament greu, s-au folosit gloanţe de cauciuc, dar şi gloanţe reale. În zona în care mă aflu sunt cel puţin zece persoane decedate. Doi colegi jurnalişti au fost împuşcaţi prin geam în camera de hotel. Este o situaţie tragică. Hotelul în care ne aflăm noi este ocupat de protestatari, ne referim la zona de la hotel unde a fost improvizat un spital. Este o ură a protestatarilor faţă de poliţişti şi invers. Tunurile de apă s-au folosit toată noaptea” transmite corespondentul special al Realitatea TV la faţa locului, Dragoş Sasu.
Întâlnirea dintre preşedintele Ianukovici şi miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei s-a încheiat în cursul serii. Diplomaţii se vor întâlni şi cu liderii Opoziţiei, pentru a testa un eventual acord discutat cu şeful statului.
În paralel, un emisar al Kremlinului urmează să ajungă la Kiev.
Regimul Ianukovici pierde controlul asupra vestului ţării.
Mai multe administraţii regionale din Vestul Ucrainei se declară “libere” de controlul administraţiei preşedintelui Viktor Ianukovici, în vreme ce la Kiev lupta se duce pe viaţă şi pe moarte. Citeşte AICI mai mult
Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că forţelor de intervenţie le-au fost distribuite arme de foc, care vor fi utilizate conform legii.
Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN.
Bilanţul a fost furnizat de şeful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni.
 
 

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …