Monday , November 28 2022

CNAIR atrage atenția asupra existenței unui portal neautorizat care vinde roviniete mai scumpe cu 200%

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează șoferii care vor să achiziționeze rovinieta că, în mediul online, a apărut un portal neautorizat pentru achiziția acestui produs.


“CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie. CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă transmis luni.
CNAIR subliniază că, la achitarea unei roviniete pe site-ul https://digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.
De exemplu, pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, în timp ce pe site-ul neautorizat suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă “Taxa de serviciu”.  (Agerpres)

Vezi si

Delegaţia NATO şi Jens Stoltenberg au ajuns la Bucureşti cu Tarom, escortați de avioane de luptă F-16

Delegaţia NATO şi Secretarul General Jens Stoltenberg au ajuns, luni, la Bucureşti cu un avion …