Monday , December 4 2023

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate exclusiv pe banii statului, dar proprietarii nu le pot vinde timp de 25 de ani

Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. Dacă vând totuși, trebuie să dea banii înapoi pe consolidare. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a spus că Guvernul are un proiect de lege în acest sens.

„Nu va mai exista o confinanțare. Practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe”, a spus ministrul, citat de Digi24.

„Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a adăugat el.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în judeţul Buzău, la miezul nopţii

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la …

One comment

  1. Alta teapa.Garanteaza guvernul ca cel putin 25 de ani de la consolidare cladirea va rezista cutremurilor?
    Consolidarea cu bani de la guvern inseamna luctru scump si prost,spagi, licitatii aranjate si timp platit degeaba.
    Si cel mai important un program in care guvernul iti repara apartamentul fara ca tu proprietarul sa ai vreo participare la decizie. Un fel de condamnare la domiciliu pe 25 de ani…
    Romaneste 100%