Sunday , August 14 2022

Ciucă în ședința PNL: Menținem cota unică. TVA de 9% în alimentația publică, impozit 8% pe dividende și 40% la jocurile de noroc, TVA  19%  la băuturile carbogazoase cu zahăr

PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare și nu susține supraimpozitarea, spune Nicolae Ciucă. El se declară împotriva taxei de solidaritate: „Nu cred că e momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi”, relatează Mediafax.

„Am decis ca în ceea ce privește fiscalitatea, PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. De asemenea, nu vom susține supraimpozitarea, pentru a putea să asigurăm protecția locurilor de muncă și să nu creaască prețurile la bunuri și servicii. PNL a decis, prin vot, să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea, în conformitate cu PNRR”, a spus Nicolae Ciucă după ședința conducerii PNL.

El s-a declarat împotriva introducerii unei taxe de solidaritate, propusă de PSD.

„Nu cred că e momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi. În programul de guvernare nu există o astfel de asumare”, menționează premierul.

El spune că majorarea impozitului pe dividende de la 5 la 8% să fie introdusă și această decizie în ordonanța de urgență. De asemenea, Ciucă a precizat că vor fi eliminate facilitățile fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr și creșterea impozitului la jocurile de noroc.

Ce măsuri fiscale va adopta Guvernul

  • TVA crește de la 5 la 9 % în alimentația publică
  • TVA crește de la 9 la 19% pentru băuturile carbogazoase cu zahăr
  • Impozit de 40% la jocurile de noroc
  • impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%

Vezi si

La Bistrița a fost inaugurat un complex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri (FOTO)

Investiția, finanțată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), s-a ridicat la 27.3 milioane de euro, …