Saturday , June 22 2024

Ciucă: În 2023 putem atinge un grad de absorbție a fondurilor europene de aproximativ 95%, procent-record pentru România

Până la sfârșitul acestui an România va atinge un grad de absorbție a fondurilor europene de aproximativ 95%, rată care va fi record pentru țara noastră, afirmă, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

„Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice”, transmite Nicolae Ciucă.

El precizează că, adunând și banii veniți prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.

„Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, încheie Ciucă. (Mediafax)

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …