Tuesday , March 5 2024

Ciucă a obținut definitiv suspendarea analizei tezei de doctorat, pentru că Ministerul Educației nu a făcut recurs la timp

Ministerul Educaţiei a depus prea târziu recursul şi a pierdut definitiv procesul în care premierul Nicolae Ciucă obâinuse anul trecut suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectă de plagiat. Ministerul avea termen 5 zile de la primirea sentinței.

Potrivit Edupedu, pe 19 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursulMministerului într-un dosar intentat de premierul Nicolae Ciucă, pentru că respectiva contestație fusese depusă în afara termenului legal.

Conform deciziei Curții de Apel București, recursul putea să fie depus în termen de 5 zile de la comunicarea sentinței. Dar cum termenul a fost depăşit, judecătorii ICCJ nu au mai analizat motivele recursului, iar acțiunea a fost respinsă din start de instanţa supremă.

Amintim că, în acest dosar, premierul Ciucă obținuse, în martie 2022, suspendarea analizei tezei sale de doctorat pentru care jurnalista Emilia Șercan prezentase dovezi că era plagiată masiv.

Mai există un proces, în care premierul a obținut, tot în primă instanță (în iunie 2022), anularea celor trei sesizări care fuseseră depuse în vederea verificării tezei sale. Și acest dosar se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, tot în urma unui recurs depus de Ministerul Educației. Primul termen e abia pe 31 octombrie 2023.

 

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …