Saturday , February 4 2023

Ciucă: 50 lei/persoană/zi pentru refugiații din spațiile statului și câte 100 lei/persoană/zi pentru cei din alte spații

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații, sâmbătă, la finalul ședinței task-force și a ședinței de Guvern, referitoare la cheltuielile României cu refugiații ucraineni. Prim-ministrul a anunțat că România alocă în primă fază 208 milioane de lei pentru refugiații care intră pe teritoriul țării noastre, iar banii vor fi împărțiți astfel: câte 50 lei/persoană/zi pentru refugiații din spațiile statului și câte 100 lei/persoană/zi pentru cei din alte spații.

Potrivit acestuia, țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie trimise documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor. Totodată, prim-ministrul a anunțat că România alocă în primă fază 208 milioane de lei pentru refugiații care intră pe teritoriul țării noastre, iar banii vor fi împărțiți astfel: câte 50 lei/persoană/zi pentru refugiații din spațiile statului și câte 100 lei/persoană/zi pentru cei din alte spații.

Țara noastră a cheltuit până acum 51 milioane de lei, iar autoritățile încep decontările la Bruxelles, a anunțat Ciucă. „Am identificat totalul cheltuielilor pe care țara noastră le-a făcut până în acest moment de la începutul conflictului din Ucraina. Am reușit să discut cu toate instituțiile implicate și suma totală este de aproximativ 51 de milioane de lei și am discutat cu toate ministerele astfel încât săptămâna viitoare să putem să înaintăm documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței de Guvern de sâmbătă.

Șeful Executivului a anunțat că în cadrul ședinței au fost aprobate sumele care vor fi decontate pentru cazarea refugiaților. „Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazați în spațiile asigurate de instituțiile statului costul să fie de 50 de lei per persoană, pentru cei care vor fi cazați în alte spații decât cele puse la dispoziție de autoritățile statului costul sa fie de 100 de lei/persoană”, a spus premierul.

Conform acestuia, suma estimată la nivelul Guvernului și care va fi pusă la dispoziție din fondul de rezervă, în prima fază, este de aproximativ 208 milioane de lei. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …