Tuesday , May 17 2022

Cîțu: PNL – PSD – UDMR vor prezenta o singură propunere de premier

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri seară, că alianța PNL – PSD – UDMR va merge, cel mai probabil, cu o singură propunere de premier.

Întrebat de jurnaliști care va fi sistemul prin care PNL, PSD și UDMR vor merge la consultări, după ce toate cele trei formațiuni politice au spus că vor avea propunere de premier, Florin Cîțu a spus că cel mai probabil se vor înțelege să meargă cu o singură propunere la președintele Klaus Iohannis.

„Vom găsi o soluție între noi și după aceea mergem și o prezentăm domnului președinte. Nu mergem fără o soluție (…). Da, putem să mergem împreună la consultări și va avea președintele României o soluție pe masă”, a răspuns președintele PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă varianta de premier prin rotație ar implica ca și un reprezentant al UDMR să urmeze la funcția de prim-ministru, Florin Cîțu a spus că i se pare firesc, dar trebuie să se țină cont de ponderile din Parlament.

„Sunt diferite ponderile (…) Vedem cine prinde mai mult, vedem ce se întâmplă. (…) Știm în acest moment că vor mai fi două ministere. Noi vrem să fie un minister care să se ocupe de mediul de afaceri, antreprenoriat, cred că va fi și un alt minister care să se ocupe de partea socială, vedem cum și ce atribuții vor avea fiecare”, a mai spus președintele PNL.

 

 

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …