Saturday , June 10 2023

Cîțu, după consultările la Cotroceni: În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier

”În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, după consultările la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

”Există o majoritate USR, PSD, AUR care s-a unit, eu cred că nu sunt atât de cinici să fi dat o majoritate fără să aibă o soluție de premier. Noi vom încerca să facem o altă majoritate. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu, citat de G4Media.

Întrebat dacă ar accepta să rămână la guvernare alături de USR, cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu a spus că ”PNL are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva guvernului PNL, nu putem să mergem la guvernare cu ei”.

”Nu există această variantă”, a spus Florin Cîțu când a fost întrebat de ziariști dacă există varianta ca un nou guvern să fie format fără el premier.

Vezi si

Premierul Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor

Premierul Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor, declară surse politice. Procedura …