Thursday , January 27 2022

Cîțu a trimis demisiile miniștrilor USR PLUS și noi propuneri la Cotroceni

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri dimineața, că a transmis demisiile miniștrilor USR PLUS la Cotroceni și propunerile de interimat.

Premierul a convocat o ședință a conducerii PNL pentru a decide ca toți parlamentarii liberali să susțină guvernul și niciun parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului partid, aluzie la președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care vrea să promoveze moțiunea de cenzură semnată de USR PLUS și AUR.

„PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior”, a subliniat premierul.

Cei șapte miniștri USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile la Guvern, însă premierul a declarat în cursul zilei că le analizează. După întânlnirea de la Cotroceni din cursul după amiezii cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, a declarat că nu s-a ajuns la nici o soluție și a descris situația politică drept ”complicată”.

Vezi si

NATO propune Rusiei măsuri privind controlul armamentului. Rușii ar putea inspecta Baza Deveselu

Alianţa Nord-Atlantică propune Rusiei măsuri practice în sensul creşterii transparenţei şi controlului armamentului, iar un …