Cioloş: Cer să fie demisă conducerea ISU Bucureşti-Ilfov. Ii solicit lui Arafat un plan de reforma si restructurare

reportersite
25 noiembrie 2015, 11:52

ciolosPremierul Dacian Cioloş a cerut, miercuri, la şedinţa de Guvern, demiterea conducerii ISU Bucureşti-Ilfov după scandalul incendiului din clubul Colectiv.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

„Vă rog să-i transmiteţi lui Raed Arafat şi să confirmaţi că cei de la conducea ISU Bucureşti au fost demişi şi că nu mai au ce căuta în sistem. E păcat că din partea unor oameni să se pună în pericol imaginea instituţiei. (…) Aştept de la Arafat în perioada următoare un plan de reformă şi restructurare la ISU”, a declarat Dacian Cioloş-

„Sunt aproape convins că nu e o situaţie singulară. (…) Am discutat cu ministrul Tobă şi cu Raed Arafat situaţia de la ISU Bucureşti. Arată că acolo sunt probleme structurale, nu o situaţie punctuală. Sunt deficienţe care trebuie corectate. Mă bucur că în programul de Guvernare am introdus şi obiectivul privind intervenţia în astfel de situaţii”, a adăugat premierul.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost suspendată, urmând ca în cursul zilei de miercuri șeful IGSU să desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității. Decizia vine în urma anchetei privind tragedia de la Colectiv.

Un număr de 39 de persoane rănite în clubul Colectiv erau internate marți în spitalele bucureștene, dintre acestea 10 se află în stare critică și gravă, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății.