Friday , December 9 2022

Cioloş a făcut o nouă propunere la Sănătate. Patriciu Achimaş-Cadariu, seful Institutului Oncologic Cluj

patriciu achimas

Patriciu Achimaş-Cadariu este noua propunere a lui Dacian Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii. Dr. Achimaş este directorul Insitutului Oncologic Cluj. Schimbarea vine după ce în presă au apărut imagini compromiţătoare cu Andrei Baciu, cel pe care Cioloş îl propusese iniţial pentur portofoliul de la Sănătate.
Dacian Cioloş a decis să îl retragă de pe lista Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, în urma imaginilor şi controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia. În locul lui, Cioloş îl propune pe Patriciu Achimaş, directorul Insitutului Oncologic Cluj.
Dacian Cioloş a făcut modificarea listei noului Guvern inclusiv pe pagina sa de Facebook.
Şef lucrări Dr. Patriciu Achimşs-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, master în advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor în ştiinţe medicale are o bogată activitate profesională, didactică şi de cercetare.
Activitatea didactică universitară şi postuniveristară, cu studenţi, medici rezidenţi, subspecialişti şi doctoranzi, este reprezentată de cursuri, stagii, prezentări de caz clinic, conducere de lucrări de licenţă.
Activitatea de cercetare se axează, în mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evoluţie şi prognostic în cancerul ovarian, evaluarea calităţii vieţii în oncologie, cancerul în sarcină, conservarea fertilităţii la pacientele oncologice, tumori rare.
Aceasta activitate este reprezentată de publicarea de materiale didactice (cărţi de specialitate) pentru studenţi, rezidenti şi doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui însemnat numar de articole în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) şi de participarea în proiecte sau granturi naţionale şi internaţionale.
 
 
 
 

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …