Thursday , July 25 2024

Ciolacu va organiza joi o ședință de coaliție cu PNL pentru a stabili data alegerilor prezidențiale

 Toate forțele politice vor o soluționare rapidă a calendarului electoral, iar joi, într-o ședință a Coaliție, vor fi prezentate variantele propuse de partide, a transmis  premierul Marcel Ciolacu.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliția de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații”, potrivit unui comunicat de presă al Executrivului.

Potrivit sursei citate, stabilirea calendarului electoral „trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice și nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiți candidați”.

„Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate”, spune Marcel Ciolacu. (Mediafax)

Vezi si

 3 drone rusești au intrat noaptea trecută în România

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone rusești de atac din cele 38 lansate peste …