Monday , March 4 2024

Ciolacu și sindicatele au agreat soluția pentru ajustarea salariilor din casele de pensii

Salarizarea angajaților din sistemul de pensii și asistență socială, reformarea instituțiilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă au fost temele discutate miercuri de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, și reprezentanții BNS.

Reprezentanții Guvernului și partenerii sociali au agreat o soluție de principiu pentru alinierea salariilor angajaților din casele județene de pensii la nivelul celor din cadrul casei naționale de pensii publice, ceea ce înseamnă o majorare a veniturilor angajaților din teritoriu.

Detaliile privind transpunerea în legislație a acestei soluții de ajustare salarială vor fi stabilite prin dialog, conducerea Ministerului Muncii urmând să aibă luni, 4 decembrie 2023, o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor.

„Procesul de corectare a inechităților salariale va continua prin soluții pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a subliniat că „este nevoie de reorganizarea și reformarea instituțiilor publice. În domeniul social, este evidentă necesitatea unui sistem unic de control și a unui singur sistem de autorizare și eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, așa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie făcută în termenul asumat. Așadar, aveți întreaga mea susținere și a Guvernului pentru investițiile necesare reformării și îmbunătățirii sistemului de asistență socială și de pensii”.

De asemenea, șeful Executivului a cerut ca pensiile și drepturile salariale pentru luna decembrie să fie plătite fără întârziere.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și ai Cancelariei Prim-Ministrului. (Mediafax)

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …