Tuesday , May 17 2022

Ciolacu: PSD nu va susține un guvern minoritar. Guvern de specialiști și la primăvară anticipate

PSD va merge la consultările cu președintele Iohannis cu varianta alegerilor anticipate, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Cîțu a picat prin moțiune de cenzură. El a susținut că, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui, care să guverneze până în martie, când se pot organiza alegeri anticipate.

”Momentan, PSD are o singură decizie. Decizia este că vom merge la alegeri anticipate.
(…) Mingea este la preşedintele României, urmează să aşteptăm invitaţia şi vom decide în forurile de conducere dacă vom merge sau nu (…) Aşteptăm semnalul de la preşedintele României”, a spus Ciolacu, citat de HotNews.
Întrebat dacă alegerile anticipate nu ar aduce instabilitate, Ciolacu a răspuns: ”Alegerile anticipate înseamnă un act democratic, prin care au trecut toate statele europene”.

El a spus că alegerile anticipate pot avea loc în luna martie, iar până atunci, dacă se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament, se va putea veni cu un guvern de specialişti, cu acordul preşedintelui.

 

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …