Friday , December 8 2023

Ciolacu: Nu exclud ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD la prezidențiale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la B1TV că Mircea Geoană „este un potențial candidat” al partidului la președinția României în 2024. El a precizat că nu vrea să candideze: „99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte al României. 

„Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a precizat liderul PSD, întrebat despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD. „Am închis total că președintele partidului este automat și candidatul la președinție. Cine dorește să candideze va intra într-un filtru, se va merge în fiecare organizație, se va vota”, a spus Ciolacu cu privire la cum va fi ales candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă intenționează să candideze, Ciolacu a spus: „În acest moment, dacă mâine ar fi alegerile, eu nu m-aș înfige sau nu aș accepta în acest moment să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim-ministru. Pe urmă mai vedem. 99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte al României. Cred că PSD a luat anumite decizii greșite, pentru că dacă nu le-ar fi luat, ar fi câștigat. Deciziile nu au fost cele corecte sau cele așteptate să poți crea o platformă ca un om de stânga să câștige această funcție. Și atunci, trebuie schimbat ceva. Sunt dispus, împreună cu colegii mei, să găsim cel mai bun candidat”.

 

Vezi si

Elevii olimpici care aleg să studieze în țară vor primi burse între 1.000 și 6.000 de euro anual pentru activități de cercetare-dezvoltare și inovare

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a deblocat finanțarea pentru Programul ”Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL …