Saturday , June 22 2024

Ciolacu: Domnul Ciucă mi-a spus ca ar vrea să meargă președinte al Senatului după rotativă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul Nicolae Ciucă își dorește să devină președintele Senatului după ce se va face rotativa guvernamentală, iar funcția de prim-ministru va fi preluată de PSD. Invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, Ciolacu a spus că Ciucă „nu dorește să se mai întoarcă ministru al Apărării” după rotativă.

„Din câte cunosc eu și din discuțiile avute cu Nicolae Ciucă, domnia sa dorește să meargă președintele Senatului. Îmi asum ce v-am spus, vă spun ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Domnul prim-ministru nu cred că dorește să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi și o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, domnia sa este președintele PNL. S-ar crea un disconfort și în PNL și în PSD, deci e un scenariu aruncat pe piață, dar nu este un scenariu probabil”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Întrebat de alte modificări la rotativă, Ciolacu a spus: „În acest moment, avem un protocol pe care îl respectăm, asta nu înseamnă că suntem strâmtorați politic într-un anumit cadru. Avem un protocol și-l vom respecta. În funcție de evaluarea prim-ministrului… V-am dat un exemplu, cu ministerul afacerilor europene, care, din punctul meu de vedere ar trebui să existe în componența guvernamentală, scoțând sau făcând o reducere a unuia sau a două ministere. Cred că aceste discuții vor avea loc în coaliție și sunt normale. Rotația, în schimb, va avea loc, suntem oameni de onoare, cred că asta așteaptă și românii de la noi după 32 de ani de democrație post-decembristă, să învățăm să ne ținem și noi de cuvânt, nu numai românii și vom merge mai departe cum este mai eficient pentru România. Nu este un guvern al coaliției, este un guvern al României. Orice ministru, de la orice formațiune, devine un ministru al Guvernului României”.

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …