Cine este Gheorghe Dincă, bărbatul bănuit că le-a ucis pe fetele din Caracal

reportersite
27 iulie 2019, 9:03

Dincă Gheorghe, un bărbat de 65 de ani, este principalul suspect în cazul fetelor ucise la Caracal după ce într-un butoi din imobilul în care stătea au fost găsite rămăşiţe umane și bijuterii despre care se bănuieşte că ar aparţine victimelor. El se află în custodia poliţiei. Vecinii spun că acesta avea un comportament dubios și că nu avea prea mulți prieteni.

Asasinul, Gheorghe Dincă, zis și Popicu este un fost mecanic auto și locuieşte singur. Are trei copii, iar doi dintre aceştia şi fosta soţie sunt în Italia. Omul se ocupă cu vânzarea diverselor bunuri prin târguri. Vecinii spun însă că nu este comunicativ și că se temeau de acesta. Mai mult, una dintre localnicele care au lucrat pentru individ a declarat că bărbatul i-ar fi propus să facă sex pe bani. Oamenii spun că acesta a locuit ani buni în Italia. Recent, fosta soție a venit în țară și l-a vizitat însă bărbatul ar fi bătut-o crunt.

Vineri dimineaţă, poliţiştii au descins la locuinţa acestuia din Caracal în cazul dispariţiei unei fete de 15 ani. Alexandra, fata dispărută miercuri, a sunat joi în jurul prânzului la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă. Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, a declarat într-o intervenţei telefonică la România TV că fata ar fi indicat la telefon o adresă greşită, găsită pe o carte de vizită din camera unde era ţinută captivă. După ce au percheziţionat locul respectiv şi nu au găsit nimic, poliţiştii au cerut ajutorul STS. Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare şi trei adrese, unde au fost făcute percheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu. Spre seară, cu ajutorul poliţiştilor de la Direcția de Investigații Speciale a fost identificată a patra adresă, la care anchetatorii au descins abia vineri dimineaţă.

Locuinţa percheziţionată vineri dimineaţă îi aparţine lui Gheorghe Dincă. Sursele citate de România TV susţin că la locuinţa acestuia au găsit rămășite umane arse depozitate în butoaie metalice şi într-o fântână şi bijuterii similare celor purtate de fetele dispărute. Medicina Legală investighează acum toate aceste probe.

Potrivit unor surse din anchetă citate de Adevărul, bărbatul le-ar fi tranşat pe adolescente în bucătăria casei, după care le-ar fi descompus resturile umane cu acid scos din bateriile unor autoturisme.

Alexandra Măceşanu şi Mihaela Luiza Melencu au fost văzute ultima dată înainte să fie luate la ocazie. Ambele fete, de vârste apropiate, se întorceau de la Caracal către localităţile de domiciliu atunci când s-au urcat în maşini, la ocazie, şi nu au mai fost văzute vreodată.

Prima care a dispărut fără urmă este Mihaela Luiza Melencu sau ‘Lulu’ aşa cum era cunoscută de prieteni şi familie.