Sunday , November 27 2022

Cine este Bercea Mondial, cum a ajuns in anturajul familiei Basescu si de ce s-au inghesuit politicieni si judecatori sa-i boteze copii

-bercea-mondialu-mircea-basescu

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial”, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta. Asa a intrat interlopul in anturajul familiei Basescu, conform HotNews.
Mircea Basescu sustinea, intr-un interviu pentru ziarul “Ring”, ca nu stia cine este Sandu Anghel atunci cand acesta i-a cerut sa ii boteze nepoata, precizand ca presedintele Traian Basescu i-a reprosat lipsa unei discutii inainte de decizia “neoportuna”. Tot un gest crestinesc au facut pentru Bercea Mondial si Theodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza, prim-procurorul de la Olt Gheorghe Brenciu sau fostul prefect de Olt Nicolae Gradinaru care i-au botezat copii si nepoti.
O alta versiune care a circulat in presa sustine ca botezarea nepoatei lui Bercea a fost ceruta de acesta ca rasplata pentru ajutorul acordat presedintelui Traian Basescu in cursa electorala. Seful statului nu putea risca sa-si supere cea mai mare parte a sustinatorilor prin asocierea cu Bercea si a refuzat. Bercea ar fi cerut-o apoi de nasa pe Elena Basescu, dar i s-a explicat ca nici asta nu e bine. Asa s-ar fi ajuns la Mircea Basescu. Sa-i dam insa credit fratelui presedintelui care sustine ca nu e vorba de nimic necurat la mijloc ci doar de un botez crestin.
Cine este Sandu Anghel numit “Bercea Mondial”. De la periferie si caruta la vile cu turnulete si milioane de euro
In urma cu 20 de ani familia interlopului traia in case saracacioase la periferia orasului Draganesti Olt. Cocioabele au fost rase din temelii, iar in locul lor s-au ridicat peste noapte vilele cu turnulete.
Sandu Anghel a facut avere din vanzarea fierului vechi furat din vechile silozuri ceausiste din Dragasani, Caracal si Slatina, din sinele CFR si din sistemul de irigatii al raului Olt construit pe vremea lui Ceausescu.
Ulterior, “afacerile” familiei s-au extins in domeniul imobiliar, camata si traficul cu masini de lux pe filiera bulgara.
Chiar daca recunoaste ca nu stie sa citeasca, Bercea Mondial este “presedintele romilor” si are carnet de conducere. Desi a recunoscut acest fapt chiar in instanta in timpul procesului , magistratii din Slatina au cazut de acord ca cererea procurorilor e nefondata, iar Bercea poate ramane cu permisul de conducere. Vezi relatiile lui Bercea cu magistrati cu nume in Justitie si vom intelege mai bine de ce era cererea “nefondata”.
Peste 100 de dosare penale
“Regele banilor” a fost in permanenta in “abonat” al politiei si procurorilor, pe numele sau fiind deschise peste 100 de dosare penale. Relatiile puternice din lumea Justitiei si a politicii l-au salvat de fiecare data.
In perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi peste 5 milioane de lei, in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si societatile beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Pentru infractiunea de evaziune fiscala, Bercea a primit doar o amenda penala in valoare de 2.500 de lei. Bercea a fost acuzat ca a ridicat din conturile societatilor administrate, in baza unor documente fictive, suma de 1,8 milioane de lei reprezentand salarii, sume pe care le-a reintrodus in circuitul financiar al firmelor administrate.
Tot in baza unor documente fictive, Bercea Mondial a ridicat din conturile unei firme dividende in valoare de 200.000 de lei, iar din contul alteia a ridicat peste 300.000 de lei, in conditiile in care societatile din conturile carora a ridicat aceste sume au inregistrat pierderi luna de luna, potrivit Adevarul.
In 2011 insa Bercea Mondial avea sa intre la inchisoare dupa un scandal in familie in urm acaruia si-a injunghiat un nepot.
Sandu Anghel a fost condamnat definitiv in luna mai a acestui an de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 8 ani si 9 luni inchisoare pentru omor calificat.
In acelasi dosar, fiul sau, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani si 3 luni inchisoare. Curtea Suprema a admis recursurile inculpatilor si a redus pedepsele pronuntate acum un an de Curtea de Apel Craiova, instanta care ii condamnase pe Sandu Anghel la 10 ani si pe Florin Anghel la 8 ani inchisoare. Decizia Inaltei Curti este definitiva.
“Bercea Mondial e un brand, un nume in lumea afacerilor si trebuie sa i se dea posibilitatea sa se afirme in comunitatea de afaceri ca un leadership”, a declarat, in instanta, unul dintre avocatii lui Sandu Anghel, care a mai afirmat ca notorietatea clientului sau “de presedinte al tiganilor” il determina pe acesta sa tina cont de toate conditiile eliberarii provizorii si sa le respecte. “Brandul urias” nu l-a mai ajutat de aceasta data.
Relatii puternice cu potentati ai zilei
Bercea a devenit faimos, in 2001, cand a inceput sa deruleze afaceri imobiliare de anvergura in municipiul Slatina si sa se afiseze cu personalitati de la centru: Theodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza (fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti), Lidia Barbulescu (fosta presedinta a Curtii Supreme).
Theodor Stolojan i-a botezat lui Bercea un copil – pe “Printisor”, Maria Huza l-a botezat si ea pe “Judecator”. Moasa pentru micul Judecator, fiul lui Bercea, a fost un alt magistrat, Sofia Mariana Mot, judecator la Tribunalul Olt, transferata din 2004 la Sectia Comerciala a Curtii de Apel Craiova, unde activeaza si in prezent.
Gheorghe Brenciu – care a ocupat functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt pe “Televizor”. In pleiada de cuscri ai lui Bercea Mondial au mai intrat Gabriel Diaconu – fostul viceprimar din Slatina si fostul prefect de Olt – Nicolae Gradinaru, potrivit EVZ.ro. Gradinaru a negat ulterior informatia.
In 2010, in lista de cumetri ai interlopului avea sa intre un nume cu greutate: Basescu. Mircea Basescu, fratele sefului statului, o boteaza pe Renata-Doinita, nepoata lui Sandu Anghel. (HotNews)

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …