Friday , June 14 2024

Cine este Alek Minassian, studentul de 25 de ani care a produs măcelul din Canada

Alek Minassian, un student de 25 de ani din Richmond Hill, a fost identificat de poliţia din Toronto ca fiind şoferul dubiţei închiriate care a spulberat pietonii nevinovaţi, luni seara. 
atacator toronto

Alek Minassian a intrat în mod intenţionat în trecători cu dubiţa Ryder închiriată, informează poliţia canadiană, care precizează că nu este vorba de un atac la siguranţa naţională. În urma atacului, 10 oameni şi-au pierdut viaţa, iar 15 au ajuns la spital.
Ce se ştie despre Alek Minassian şi care este motivaţia care l-a dus la “adevărat carnagiu”, după cum scrie presa canadiană? Profilul de pe LinkedIn al lui Alek Minassian îl identifică pe asasin ca fiind student la Seneca College în North York, cartierul nordic al oraşului Toronto, unde atacul dement a avut loc, potrivit CBC Canada.
Ca o sinistră ironie, atentatorul este chiar autorul unei foarte cunoscute aplicaţii menite să uşureze căutarea de locuri libere de parcare — “Toronto Green Parking Advisor”, un free disponibil pe Google Play.
La conferinţa de presă de luni seara, şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a refuzat să indice un motiv al atentatului, oficialii spunând că investigaţia este în curs.
Presa canadiană citează, totuşi, surse care indică un posibil mobil al carnagiului: Alek Minassian ar fi fost supărat după ce a fost respins în mod repetat de femei.
Teoria se bazează şi pe anumite postări pe Facebook presupuse că i-ar aparţine lui Alek Minassian: acolo criminalul lăuda un alt atac soldat cu morţi, din 2014, şi Minassian scria “revolta a început. Vom distruge toţi travestiţii”.
Agresorul a fost arestat la scurt timp după atacul soldat cu 10 morţi şi 15 răniţi. Scena arestării şoferului a fost filmată de martori, care au povestit că bărbatul i-a provocat pe poliţişti să îl ucidă.
Câteva minute mai devreme, acelaşi om trecuse cu un vehicul închiriat pe trotuare şi a intrat în plin în pietoni. Oameni aflaţi la cumpărături, navetişti şi studenţi, cu toţii au căzut victime furiei lui.
Alek Minassian va fi prezentat în faţa judecătorilor la ora locală 10 dimineaţa (ora 17.00, ora României).
surse: Realitatea TV, Adevarul

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: