Wednesday , December 7 2022

Cine e Rob O'Neill, MILITARUL american de ELITĂ care l-a ucis pe bin Laden

rob o'neill

Militarul care l-a ucis pe Osama bin Laden într-un raid Navy SEAL la Abbottobad, în Pakistan, pe 2 mai 2011, este Rob O’Neill, unul dintre cei mai decoraţi membri ai trupelor de elită americane, care s-a retras după 16 ani de serviciu, relatează site-ul publicaţiei britanice The Daily Mail.
Numele militarului, care a acordat un interviu televiziunii americane Fox News ce urmează să fie publicat în două părţi pe 11 şi 12 noiembrie, a fost dezvăluit de către tatăl acestuia, Tom O’Neill, în vârstă de 65 de ani, într-un interviu pentru Mail Online.
Acesta afirmă că lui şi fiului său nu le este frică de faptul că ar putea fi vizaţi de gruparea Statul Islamic (SI). “Oamenii întreabă dacă nu suntem îngrijoraţi că ISIS (Statul Islamic în Irak şi Siria, cum se numea SI înainte să proclame un “califat)” va veni după noi” în urma interviului lui Rob O’Neill, “dar eu spun că vom desena o ţintă mare pe uşa casei mele şi le vom spune să vină”, a declarat Tom pentru tabloid.
Potrivit MailOnline, Rob O’Neill, în vârstă de 38 de ani, este fostul membru al Team Six SEAL care l-a eliminat pe fostul şef al reţelei teroriste Al-Qaida într-un raid după care s-au făcut deja trei filme – “Zero Dark Thirty”, “Captain Phillips” şi “Lone Survivor”. El este unul dintre cei mai decoraţi membri din istoria acestor trupe de elită. El a fost felicitat în mod personal pentru că l-a ucis pe ben Laden – de aproape, cu trei gloanţe în frunte, potrivit versiunii sale – pe 2 mai 2011.
O serie de polemici există despre modul exact în care a fost ucis ben Laden. Potrivit unei versiuni alternative, O’Neill l-ar fi împuşcat o singură dată, rănindu-l mortal, iar teroristul a fost ucis de alţi doi membri ai comandoului SEAL prin împuşcături în piept, ci nu în cap.
El a decis să vorbească după ce a pierdut o parte din beneficii – asigurarea de sănătate şi pensia – pentru că a decis să părăsească SEAL după 16 ani de serviciu, în loc de perioada completă de 20 de ani.
Potrivit tabloidului, O’Neill a crescut la Butte, în statul Montana (vest), un fost oraş minier înfloritor, dar care acum traversează o perioadă dificilă. Tatăl său locuieşte într-o casă cu un garaj plin cu animale împăiate – între care un urs, un elan, un karibu, un muflon american şi mai mulţi cerbi – împuşcate de cei doi bărbaţi. Un urs kodiak este etalat în camera de zi.
O’Neill a declarat că motivul pentru care a ajuns membru SEAL a fost o poveste de dragoste din adolescenţă care nu s-a terminat bine. La vârsta de 19 ani, s-a dus la un birou de recrutare al Marinei, încercând astfel să treacă peste dragostea pierdută.
Vezi mai multe pe Mediafax
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …