Thursday , July 7 2022

Cine e fata de 25 de ani care a murit astazi de COVID

Timea Eniko Daraban, o profesoara de 25 de ani din Baia Mare, a murit la spital dupa ce s-a infectat cu COVID-19. Zeci de concetateni s-au mobilizat si au donat sange pentru ca tinerei sa i se poata face tratamentul cu plasma, insa femeia a intrat in stop cardio-respirator si a decedat in cursul zilei de marti, 25 august.

Timea Daraban nu avea alte afectiuni preexistente. Tanara a ajuns la spital pe data de 15 august, iar la scurt timp starea ei de sanatate s-a agravat.

Rudele fetei au cautat zile intregi donatori de plasma pentru a salva-o pe Timea Daraban.

“Nu stiu daca ai vazut un anunt pentru o cerere de plasma pentru o tanara din Baia Mare de 25 ani care e in stare critica la spitalul Tbc! E verisoara mea. Am nevoie de ajutorul tau sa partajezi informatia te rog frumos in reteaua ta de prieteni. Situatia e delicata! Daca ai vreo cunostinta prin Baia Mare ne e si mai de folos. Ne lovim de sistemul sanitar din Romania… Pacienta e DARABAN TIMEA ENIKO. Iti multumesc din suflet”, a postat Melinda Fono.

Doar cateva sute de romani au donat plasma pentru pacientii grav bolnavi de coronavirus, desi s-au vindecat cateva zeci de mii. Ministerul Sanatatii transmite ca pana vineri, 21 august 2020, la centrele de transfuzii s-au prezentat doar 671 de donatori.

ziare.com

Vezi si

Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu circa 34 de mii de hectare

 Suprafața pădurilor de stat care dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut cu …