Cinci morţi în accidentul unui autocar ce transporta tineri ucraineni şi ruşi, în Belgia

reportersite
14 aprilie 2013, 16:03

accident BelgiaCel puţin cinci persoane au murit şi alte câteva au fost rănite, duminică dimineaţă în Belgia, în accidentul unui autocar ce transporta adolescenţi ucraineni şi ruşi, a anunţat poliţia, citată de presa locală

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa în jurul orei 06.30, pe autostradă, pe sensul de mers către Anvers, în nordul ţării, a anunţat poliţia, citată de agenţia Belga.

Potrivit televiziunii RTL, vehiculul înmatriculat în Polonia transporta adolescenţi ucraineni şi ruşi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Cel puţin cinci persoane au murit, aceştea fiind trei adolescenţi, şoferul autocarului şi un însoţitor, potrivit celui mai recent bilanţ citat de presa locală, informează Mediafax.  Persoanele rănite grav, aproximativ 12, au fost transportate către diverse spitale din regiune. Pasagerii au fost transferaţi într-o cazarmă de pompieri din apropiere.

Circumstanţele accidentului nu sunt cunoscute încă. Autocarul a deviat de la traiectorie, a derapat pe marginea autostrăzii şi a căzut într-o zonă mai joasă.

Niciun alt vehicul nu a fost implicat în accident. Nicio urmă de frânare nu a fost observată, ceea ce conduce la ipoteza că şoferul ar fi adormit la volan. Parchetul a desemnat un expert să investigheze accidentul.