Friday , December 2 2022

Cîmpeanu spune că universitățile își vor verifica singure tezele de doctorat emise după 1990. Dar nu oricum, ci tot pe banii noștri

Universitățile care din 1990 și până în prezent au eliberat titluri de doctor trebuie să verifice tezele care au stat la baza acordării acestora. Ministrul Eucației, Sorin Cîmpeanu, precizează că ministerul va acorda bani pentru această operațiune.

Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, începând cu anul 1990 au fost eliberate la nivel național 77.111 titluri de doctor, peste jumătate dintre acestea fiind eliberate de marile universități din București (aproape 9.000). În Cluj au fost eliberate circa 6.000 de titluri, peste 2.000 de titluri au fost eliberate de către Academia Română.

„Solicit universităților în care s-au susținut toate aceste teze de doctorat ca într-un termen rezonabil, un an spre exemplu, să realizeze o analiză a tuturor tezelor de doctorat susținute în aceste universități. Fiecare să-și analizeze propriile teze, să-și asume răspunderea și să declare sub semnătură că au fost analizate și că sunt sau nu sunt situații neconforme rezultate în urma acestei analize. În acest sens, Ministerul Educației va acorda și o finanțare pentru acest proces de analiză a tuturor lucrărilor de doctorat susținute în fiecare din universități. Este nevoie de un efort comun pentru a clarifica aceste acuze care planează de mult timp asupra sistemului de educație și mă refer aici la învățământul superior – nivel doctoral”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că pentru analiza fiecărei teze va fi acordată „o sumă rezonabilă, cu titlu de exemplu 50-60 de euro”.

Vezi si

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Ministerul Turismului recunoaşte o nouă Rută Cultural Turistică

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a marcat  Ziua Naţională prin recunoaşterea unei noi rute cultural turistice: …