Monday , December 5 2022

Chiţoiu: Nu vom introduce contribuţii şi impozite pentru drepturi de autor, profesii liberale şi PFA

impozit

Guvernul nu va introduce nici contribuţii şi nici impozite pentru veniturile din drepturi de autor, profesii liberale şi persoanele fizice autorizate (PFA), a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, întrebat de presă despre posibile măsuri de lărgire a bazei de impozitare în vederea reducerii cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor sociale (CAS) din a doua jumătate a anului 2014.
“Nu vom introduce niciun impozit şi nicio taxă suplimentară să acoperim golul. Îmbunătăţirea conformării voluntare şi reducerea evaziunii fiscale sunt suficiente şi măsurile fiscale luate până în momentul de faţă aduc plus de venituri”, a precizat ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta a declarat că este convins că angajamentul Guvernului de a reduce CAS din al doilea semestru din 2014 va fi realizat şi a explicat că impozitarea construcţiilor speciale este o măsură de lărgire a bazei de impozitare.
“Construcţiile speciale, spre deosebire de restul Europei, erau exceptate de la taxă. Niciun cetăţean român nu deţine vreun bataj, vreun stâlp sau vreo construcţie specială. Acestea aparţin diverselor companii şi exceptarea lor de la impozite făcea parte din categoria scutirilor, deci se măreşte baza de impozitare. În acelaşi timp, după ce s-a luat în calcul o scădere a veniturilor la bugetul de stat în iunie, iulie, august, septembrie, nu s-a mai luat în calcul o creştere în octombrie, care sper să continue şi în noiembrie (…) şi o să avem o creştere de venituri. Avem o creştere (economică – n.a.) care nu a fost luată în calcul – 2,7% este mult peste aşteptările cele mai optimiste, atât ale noastre cât şi ale partenerilor internaţionali”, a precizat şeful Executivului.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …