Thursday , January 26 2023

Chisinau: Guvernul Maia Sandu a cazut in urma motiunii de cenzura a socialistilor

Guvernul Maia Sandu a căzut marti la moțiunea de cenzură depusă de partidul pro-rus PSRM. Executivul a functionat doar 5 luni, din 8 iunie.

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au votat marţi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

Inițiativa a fost susținută de 63 de parlamentari, din cei 101 în total, din partea PSRM și PDM, în timp ce Partidul ȘOR s-a abținut de la vot, informează Radio Chișinău.

Socialiștii moldoveni, conduși de președintele Igor Dodon (pro-rus), au depus moțiunea de cenzură după ce Maia Sandu și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care face ca Parchetul General să fie numit chiar de premierul țării.

Dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PSRM impotriva Guvernului de la Chisinau a inceput la ora 10:00.

De la aceeasi ora a inceput si o manifestatie de sustinere pentru Executiv. Protestatarii s-au strans in fata Parlamentului si asculta discursurile politicienilor la boxe.

Oamenii scandeaza, printre altele, “Dodon tradatorul. Sustinem Maia Sandu”.

“Parlamentul va pune la vot motiunea de cenzura impotriva Guvernului Maia Sandu! Cresterile salariale, reforma Justitiei vor fi oprite daca deputatii socialisti si democrati voteaza demiterea Guvernului!

Venim si aparam Justitia in fata Parlamentului!”, se arata in indemnul organizatorilor protestului. Evenimentul este intitulat “Aparam Guvernul Maia Sandu! Aparam Justitia!”.

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …