Friday , September 30 2022

Chiliman: Excluderea mea a fost posibilă întrucât PNL e total subordonat obsesiei de putere a lui Antonescu

andrei chiliman

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că excluderea sa din partid, după aprope 24 de ani de activitate, a fost posibilă pentru că în acest moment PNL este “total subordonat voinţei şi obsesiei de putere” a preşedintelui Crin Antonescu.
“Nu e uşor să vorbesc acum, după aproape 24 de ani în PNL, despre aceast lucru care s- a întâmplat azi. Din păcate, acest lucru (excluderea sa din PNL, n.r.) a fost posibil pentru că azi PNL este total subordonat voinţei şi obsesiei de putere a lui Crin Antonescu. Eu m-am prezentat azi la lucrările Delegaţiei Permanente ca să apăr principiile, valorile politice liberal-conservatoare de care, din păcate, sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL s-a îndepărtat”, a spus Chiliman.
El a precizat că acuzaţiile care i-au fost aduse de Crin Antonescu, potrivit cărora ar fi aderat la un alt partid sau la o altă doctrină politică, sunt false.
“IRL este ONG, nu un partid politic. Prin tot ce am făcut, fac sau voi face în IRL, voi apăra valorile şi principiile politice liberal-conservatoare de care Crin Antonescu s-a despărţit. Personal, cred că legat de această chestiune eu mai am de spus doar un lucru: dacă cineva are azi o altă doctrină, e tomai Crin Antonescu. Crin Antonescu are azi ca doctrină populismul şi oportunismul politic”, a spus Chiliman.
El a arătat că IRL nu este un adversar al PNL, ci dimpotrivă, poate fi şansa PNL prin faptul că promovează acele politici de care azi Crin Antonescu ar fi îndepărtat PNL şi, practic, electoratul liberal.
“Noi încercăm prin aceste activităţi ale IRL să aducem înapoi acest electorat, pentru că ce promovăm sunt exact lucrurile care sunt aşteptate de electoratul liberal azi”, a susţinut Chiliman.
El a arătat că în şedinţa Delegaţiei Permanente Crin Antonescu a avut câştig de cauză, dar PNL a avut numai de pierdut, având în vedere că pierderea rezidă în îndepăraterea de principiile şi valorile liberale.
Chiliman a spus că, după 24 de ani petrecuţi în PNL, vrea să le mulţumească tuturor colegilor din PNL, atât celor care au fost la Delegaţia Permanentă, indiferent că au votat excluderea sa sau nu, cât şi celor din PNL care nu au fost la şedinţa Delegaţiei Permanente, pentru modul în care au colaborat la bine sau la greu.
“Le transmit colegilor din PNL care au votat azi împotriva mea că nu le port resentimente nici lor, nici lui Crin Antonescu, dar le atrag atenţia că şi-au asumat responsabilitatea pentru viitorul – azi incert – al PNL”, a spus Chiliman.
El a arătat că, în ceea ce îl priveşte, va continua să-şi facă datoria faţă de cetăţenii Sectorului 1, ca primar independent, împreună cu consilierii locali şi va continua să ducă un act de bună guvernare la nivelul sectorului, indifrent de tulbuări politice sau de altă natură care pot să apară.
Chiliman a mai spus că în cadrul IRL va continua să promoveze principiile, valorile, politicile liberal-conservatoare, în care a crezut şi pentru care s-a înscris în PNL acum 24 de ani.
Delegaţia Permanentă a PNL, reunită la sala I.I.C. Brătianu din Parlament, a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor “abateri grave de la disciplina partidului”.
Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu majoritate de voturi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.
Conform surselor citate, pentru excluderea lui Chiliman din PNL au votat 139 de membri ai Delegaţiei Permanente, doar 8 votând împotrivă.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …