Tuesday , February 27 2024

Chestorul Liviu Bute, noul sef al Politiei de Frontiera, a lucrat cinci ani la “Doi si-un sfert”

Dupa demisia chestorului Ioan Buda, atributiile functiei de inspector general al Politiei de Frontiera Romane vor fi preluate de adjunctul institutiei, chestorul principal de politie Liviu Bute, a anuntat joi MAI, intr-un comunicat de presa.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Politiei de Frontiera, chestorul Liviu Bute a absolvit cursurile Scolii de ofiteri, Arad, ulterior ale Facultatii de Mecanica, Universitatea din Timisoara. El are un master in drept administrativ.

Bute a ocupat mai multe functii in cadrul Politiei de Frontiera, la inceptul carierei, insa timp de cinci ani, acesta a fost ofiter specialist in cadrul D.G.I.P.I.-S.I.I.P.I. Maramures, fostul “Doi si-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Ministrul de Interne Marcel Vela l-a eliberat, joi, pe Ioan Buda din functia de sef al Politiei de Frontiera, dupa ce mii de oameni au asteptat la coada in Vama Nadlac, in conditiile restrictiilor impuse de gestionarea epidemiei de Covid-19.

Buda a cerut ministrului si aprobarea ca din 1 iunie sa se pensioneze.

ziare.com

Vezi si

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Martie va fi mai caldă decât în mod normal

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Meteorologii spun …