CEx PSD: Vasile Dâncu, votat în funcția de președinte al Consiliului Național. Data congresului: 22 august

reportersite
30 iulie 2020, 15:12

Partidul Social Democrat a votat în ședința Comitetului Executiv Național de joi PSD numirea lui Vasile Dâncu în funcția de președinte al Consiliului Național și a stabilit data congresului – 22 august. De asemenea, a validat candidaturile pentru primariile sectoarelor 2 și 3  din Bucuresti. Candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu. 

Social democrații au decis și numirea lui Vasile Dâncu în fruntea Consiliului Național, deși în ședința au fost și lideri ai partidului care s-au opus. Printre aceștia se numără Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui și Marian Mina, liderul PSD Giurgiu. Totusi, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a declarat la final ca, in ciuda opiniilor diferite, Dancu a avut doar un vot impotriva.

PSD a stabilit, de principiu, și data Congresului Extraordinar. Acesta ar urma să fie organizat pe 22 august, iar congresul s-ar putea desfășura online.

Delegații partidului ar urma să voteze o listă, fiecare candidat la presedintia PSD prezentându-se cu o moțiune. Din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte inclusiv Vasile Dâncu, pentru poziția de președinte al Consiliului Național.

Contracandidatul lui Ciolacu este Eugen Teodorovici.

sursa: Digi 24