CEX PSD: Congres pe 1 martie. Pesediștii vor depune moțiune de cenzură dacă PNL își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

reportersite
14 ianuarie 2020, 13:58

Liderii PSD s-au reunit, marți, la Parlament, în prima ședință a Comitetului Executiv din acest an. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că partidul va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă acesta va modifica legea electorală.

Data congresului extraordinar al PSD în care se va alege noua conducere a PSD a fost stabilită pe 1 martie.

Liderii social democrați au decis, în spatele ușilor închise, să depună moțiune de cenzură dacă se Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primariilor în două tururi, susțin surse HotNews.ro.

De asemenea, tot în ședința CEX s-a validat propunere președintelui interimar Marcel Ciolacu de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale la sfârșitul lunii ianuarie.

Înaintea ședinței CEX în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, o să cer colegilor o sesiune extraordinară a Parlamentului cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, înaintea ședinței Comitetului Executiv a partidului, prima din acest an.