CEx PSD: Bădălău a fost retras din conducerea interimara a partidului. Congres pe 29 februarie

reportersite
04 decembrie 2019, 19:08

Liderii PSD s-au reunit miercuri, de la ora 15, în prima ședință sub conducerea interimară a cuplului Ciolacu-Stănescu. Social democrații au stabilit data congresului în care își vor alege noul președinte. Congresul ordinar a fost programat pe 29 februarie. De asemenea, în ședința PSD, membrii CEx au votat retragerea lui Niculae Bădălău din conducerea partidului, la propunerea presedintelui Marcel Ciolacu si la presiunea altor colegi.

Niculae Bădălău a făcut un pas în spate, prin votul colegilor, din conducerea interimară a partidului. Lui Bădălău i s-au reproșat declarațiile jignitoare la adresa diasporei. Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, ar fi cerut excluderea din partid a lui Bădălău și chiar a părăsit ședința supărat că nu s-a supus la vot propunerea sa. În locul lui Niculae Bădălu, în conducerea interimară a intrat finul acestuia, Marian Mina.

Liderii PSD au stabilit data la care va fi organizat Congresul ordinar al partidului. Pe 29 februarie, PSD își va alege noua conducere. Se vor depune candidaturi pentru funcțiile de președinte, președinte interimar, secretar general și vicepreședinți.