Cetăţeanul român interogat în cazul asasinării jurnalistei bulgare va fi eliberat

09 octombrie 2018, 16:33

Un cetăţean ucrainean cu paşaport românesc a fost reţinut şi interogat în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, care a fost găsită moartă sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse. După verificarea alibiului, însă, el va fi eliberat.

Conform Digi 24, se pare că a fost reținută o altă persoană care este audiată în prezent în calitate de suspect.

Cel de-al doilea suspect reținut ar avea tot cetățenie română, potrivit informațiilor obținute de Digi24.

Anunţul cu privire la reţinerea şi interogarea cetăţeanului ucrainean cu paşaport românesc a fost făcut de şeful Poliţiei din Ruse. Bărbatul a fost ridicat întrucât locuieşte în apropiere de locul crimei. Poliţia a informat că îi verifică alibiul şi îl va elibera.

Potrivit comisarului bulgar sus-menţionat, bărbatul interogat în cazul uciderii jurnalistei nu are deocamdată calitatea de suspect. Anterior, presa bulgară a relatat despre arestarea unui cetăţean moldovean cu paşaport românesc.

MAE precizează, cu privire la informaţiile conform cărora un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, că până la acest moment autorităţile bulgare nu au notificat Ambasada României la Sofia şi că nu există nici o cerere de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz. „Ambasada României în Republica Bulgaria are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei în cauză. Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la reţinerea/arestarea unui cetăţean român sub astfel de acuzaţii şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz”, anunţă MAE.

Un post local din Ruse a scris marţi dimineaţă că o persoană a sunat la poliţie şi a declarat că are informaţii legate de uciderea tinerei jurnaliste.