Wednesday , April 21 2021

Cernautiul s-a dezis de Ianukovici. Guvernatorul a demisionat, iar partidul presedintelui a fost interzis

ucraina1
Euromaidanul, intr-o baie de sange de doua zile. Fortele de ordine folosesc munitie de razboi
Guvernatorul Administraţiei de Stat a regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a demisionat din funcţie, iar Consiliul Regional Cernăuţi a interzis Partidul Regiunilor în această regiune şi a decis neaplicarea decretelor preşedintelui Ianukovici, potrivit paginii online a publicaţiei “Zorile Bucovinei”.
Potrivit sursei citate, protestatarii din Cernăuţi au intenţionat să ia din nou cu asalt clădirea Administraţiei Regionale de Stat, iar pentru a nu escalada conflictul guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a decis să îşi scrie demisia din funcţie.
Totodată, Olecsandr Demidov, şeful Direcţiei Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, a declarat, în faţa mulţimii adunate în faţa sediul executivului regional, că “miliţia e cu poporul”.
Potrivit aceleiaşi surse, Consiliul Regional Cernăuţi a decis, miercuri seară, în urma unei şedinţe extraordinare, interzicerea pe teritoriul regiunii a activităţii Partidului Regiunilor şi a Partidului Comunist, dar a adoptat şi hotărâri privind transmiterea puterii Consiliului Regional Cernăuţi către Consiliului Poporului din regiune, dar şi de neaplicare pe teritoriul regiunii a decretelor preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi au cerut demisia acestuia.
Mai mult, deputaţii din Consiliul Regional au decis interzicerea părăsirii regiunii de către toţi reprezentanţii structurilor de forţe care sunt dislocate în regiune.
Consiliul Regional Cernăuţi a mai adoptat o declaraţie către consiliile din Ucraina în care solicită acestora să nu permită federalizarea ţării şi pierderi teritoriale.
 
 

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …