Friday , January 27 2023

Cererea DNA în cazul deputatului Eugen Bejinariu, amânată din nou din lipsa de cvorum

Ședința de plen a Camerei Deputaților în care urma să se dezbată și să se voteze luni cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului Eugen Bejinariu nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum, anunţă Agerpres.
deputati

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a anunțat că nu există cvorum de ședință, că lista de prezență a fost semnată de 70 de deputați, dar în sală erau 64.
Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul “Microsoft 2”, urma să fie dezbătută și votată luni de plenul Camerei Deputaților.
Este pentru a doua oară când solicitarea DNA se află pe ordinea de zi a Camerei, săptămâna trecută ședința de plen fiind suspendată tot din lipsa cvorumului.
Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, fiind înregistrate 11 voturi “pentru”, cinci “împotrivă”, două abțineri și patru voturi anulate.
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea, pe vremea în care a deținut funcția ministerială, a infracțiunii de abuz în serviciu, în forma continuată, în dosarul “Microsoft 2”.

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …