Wednesday , December 7 2022

Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea, discutată luni în plenul Camerei Deputatilor

udrea-dna1

Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute va fi discutată luni la ora 18:00 în plenul Camerei Deputaţilor. Comisia Juridică urmează să dea duminică un aviz în acest caz, aviz care este consultativ., a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.
Comisia juridică a dat, miercuri, aviz favorabil pentru ridicarea imunității Elenei Udrea. Aceasta a declarat, la Palatul Parlamentului, că le va solicita colegilor din Comisia Juridică să dea un aviz favorabil pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a sa, în dosarul ”Gala Bute”.
Elena Udrea a stat în comisie doar zece minute, iar la ieşire a declarat că a solicitat colegilor din comisie să dea un aviz favorabil pentru începerea urmăririi sale penale. Comisia juridică a avizat favorabil miercuri solicitarea DNA, cu 20 de voturi “pentru”, unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat.
”O să văd acum, nu o să mă dezic de susțierea pe care am acordat-o 10 ani pentru independența Justiției. Voi cere colegilor sa dea aviz favorabil, astfel încât să existe un vot în plen, nu voi veni în Parlament să imi susțin cauza în niciun fel. Voi cere colegilor din comisie sa dea un aviz favorabil un lucru este clar, se spunea ca Udrea a luat spaga în ”Gala Bute”, iata ca dupa 4 ani, nici procurii nu au demonstrat asa ceva”, a spus Elena Udrea.
Udrea a spus că, dacă îşi dădea demisia din Parlament, trebuia ca preşedintele Iohannis să dea aviz pentru începerea urmăririi sale penale adăugând: “un fost ministru de avid nu scapă”. E a spus că nu va veni în Parlament să-şi susţină cauza în niciun fel.
În dosarul “Gala Bute”, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, fiind suspectaţi de fapte de corupţie. După ce DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, deputatul PMP a declarat că implicarea sa în dosarul “Gala Bute” este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, arătând că este o încercare de “intimidare” şi de “decredibilizare” a sa.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …