Friday , July 1 2022

UPDATE: Cererile de reținere si de arestare in cazul Elenei Udrea, respinse de deputații juriști

udrea5


UPDATE: Comisia Juridică a respins şi cererea de arestare a Elenei Udrea intrucat a întrunit doar 11 voturi “pentru”, 7 “împotrivă”, doua abţineri si un vot nul. Avizul este consultativ, plenul urmând să dea verdictul final. “Mă aştept ca parlamentarii să stea din nou până la două noaptea să voteze arestarea mea”, declarase Elena Udrea după audieri.
Vicepreşedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat ca acest vot nu este unul de respingere, ci către plen se va întocmi un raport unde se va preciza că solicitările DNA “nu au întrunit numarul necesar de voturi”.
Stirea initiala: Deputații din Comisia juridică au aprobat cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 19 voturi “pentru”, două “împotrivă” și unul anulat. Cererea de încuviințare a reținerii a fost, însă, respinsă de către comisie, întrucât a întrunit doar 11 voturi “pentru”, din 22 de membri prezenți.
Urmează votul pentru cererea de încuviințare a arestării preventive. Procurorii DNA cer reţinerea sa pentru un al treilea caz de corupţie, în care este acuzată că ar fi luat mită cinci milioane de dolari, de la băieţii deştepţi din energie, care ar fi primit în schimb contracte bănoase, în perioada în care ministru al Turismului.
Cererea de reținere a fost respinsă de către comisie, întrucât a întrunit doar 11 voturi “pentru” din 22 de membri prezenți. Ar fi fost nevoie de 12. S-au înregistrat opt voturi “împotrivă” și două abțineri. Urmează votul pentru arestarea preventivă și apoi se va întocmi un raport, potrivit HotNews.ro.
Comisia juridică a aprobat cererea DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea, potrivit Realitatea TV.
Elena Udrea a declarat la Comisia Juridica că le-a spus colegilor săi “să facă ce cred dânșii că e bine pentru România, în momentul ăsta”.
“Am multe de spus, dar procurorii nu mă ascultă”, a afirmat Udrea.
Elena Udrea a ajuns la Parlament, neînsoțită de avocat. Aceasta a declarat, pentru presă, că “este lipsit de sens ce se întâmplă” și că se așteaptă la foarte multe:
“Există vreo țară normală la cap în care să arestezi un om, de atâtea ori, preventiv în atâtea luni? Dacă sunt în control judiciar, nu sunt un pericol social. Devin de săptămâna viitoare încolo pentru niște fapte presupuse a fi exercitate în 2009-2010? E lipsit de sens ce se întâmplă. Mă aștept la foarte multe”.
 

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …