Thursday , September 28 2023

Ceremonii pentru comemorarea eroilor din Decembrie 1989

Ministerul Apărării organizează, marţi, ceremonii militare şi religioase la monumentele ridicate pentru cinstirea memoriei eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, iar organizaţiile de revoluţionari participă la un marş de comemorare, din Piaţa Universităţii până la Piaţa Revoluţiei.
Manifestările au început la ora 9.00 la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde a avut loc o ceremonie religioasă şi au fost depuse coroane de flori.
Reprezentanţii Ministerului Apărării şi alţi oficiali vor participa apoi la ceremonii de comemorare la Crematoriul “Cenuşa”, la Troiţa de la Spitalul Colţea, Troiţa din Piaţa Universităţii, în faţa Sălii Dalles şi la Troiţa din Piaţa Romană.
Şi Asociaţia “21 Decembrie 1989” organizează mai multe evenimente pentru comemorarea eroilor Revoluţiei. Manifestările au început la ora 9.30, la Cimitirul Eroilor, cu o slujbă de comemorare, urmată de depuneri de coroane. Membrii asociaţiei vor merge apoi la Crematoriul “Cenuşa”, la monumentul de lângă Spitalul Colţea şi la Sala Dalles, pentru a depune coroane de flori şi vor participa la o slujbă de comemorare a eroilor în Piaţa Universităţii. De la ora 13.00, la sediul Asociaţiei va avea loc un moment de evocare a memoriei eroilor din Decembrie 1989.
De asemenea, de la ora 17.00, membri ai mai multor organizaţii de revoluţionari vor participa la un marş pe traseul care cuprinse punctele importante ale Revoluţiei din Bucureşti. Participanţii vor pleca din Piaţa Universităţii, se vor opri pentru scurt timp în faţa hotelului Intercontinental, unde revoluţionarii din 1989 au înălţat celebra baricadă, dar şi în faţa Sălii Dalles, unde în urmă cu 21 de ani s-a făcut aşa-numita “baricadă umană”, marşul urmând să se încheie în Piaţa Revoluţiei.
Manifestările vor fi urmate, la ora 18.00, de o proiecţie de film în Piaţa Universităţii, organizată de Asociaţia “21 Decembrie 1989”.
Preoţii bucureşteni vor oficia slujbe la biserica şi troiţa din cimitirul Eroilor Tineri, la troiţele de la Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei, la Radio şi Televiziune, Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Otopeni, precum şi în alte locuri în care participanţi la Revoluţie şi-au pierdut viaţa.
De asemenea, Patriarhul Daniel va oficia o slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală, miercuri, la ora 12.00, după Sfânta Liturghie.

Vezi si

Consiliul UE: Taxele de roaming pentru Republica Moldova vor fi eliminate

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, joi, într-o transmisie video pe Facebook, că a fost …