Cele 3 prioritati de dezvoltare ale Guvernului Ciolos: Valea Jiului, Rosia Montana si toata Moldova

reportersite
04 iulie 2016, 13:39

Guvernul vrea ca pana la sfarsitul mandatului sa propuna un pachet de masuri pentru dezvoltarea Vaii Jiului, a localitatii Rosia Montana si a zonei Moldovei, a declarat, luni, premierul Dacian Ciolos.

ciolos„Ne gandim in primul rand pentru cateva regiuni prioritare. Vrem sa venim cu o astfel de abordare integrata pentru dezvoltarea Vaii Jiului, asa cum am promis si inainte de alegerile locale, dar si pentru Rosia Montana, care a suscitat multe discutii. Vrem sa venim nu doar cu reguli si cu constrangeri, dar si cu proiecte de dezvoltare acolo.

Am avut, totodata, o discutie cu alesii locali din regiunea Moldovei, pentru o dezvoltare integrata pentru aceasta zona. Deci pentru aceste trei zone, teritorii – Valea Jiului, zona Moldovei, Rosia Montana – intentia noastra este ca pana la sfarsitul mandatului sa va propunem (…) abordari integrate de dezvoltare teritoriala”, a spus premierul la deschiderea Forumului Administratiei Publice Locale, de la Palatul Parlamentului.

Prim-ministrul a mai spus ca pentru a finanta aceste proiecte vor putea fi folosite atat fonduri europene, cat si resurse de la bugetul de stat.

Iar daca aceste exemple vor fi un succes, atunci Dacian Ciolos spera ca sa devina un model si pentru alte abordari integrate la nivelul tarii.

ziare.com