Sunday , October 2 2022

UPDATE: Trei persoane au murit in atacul din Olanda. Presupusul atacator a fost prins

Trei persoane au murit, iar mai multe persoane au fost rănite într-un atac armat care a avut loc luni dimineață într-un tramvai potrivit primarului din Utrecht. Atacatorul a fugit de la fața locului, iar Poliția spune că atacul ar putea fi de natură teroristă.

UPDATE: Politia olandeza anunta ca atacatorul a fost prins si arestat. Suspectul, identificat cu numele de Gokmen Tanis, are 37 de ani si s-a nascut in Turcia. Conform Parchetului olandez, mobilul atacatorului nu este inca stabilit, insa e posibil ca totul sa fi pornit de la un diferend familial, relateaza RTBF.

Primarul din Utrecht a anunțat că cel puțin trei persoane au murit, iar nouă au fost rănite, potrivit De Telegraaf. Inițial se vehicula că ar fi vorba de 20 de răniți și de o persoană decedată.

remierul olandez, Mark Rutter, spune că ar putea exista mai mulți morți după atacul din Utrecht.
”Poliția și procurorii caută să vadă ce s-a întâmplat cu exactitate. Ce se știe acum este că a fost un atac armat asupra unor oameni care stăteau într-un tramvai în Utrecht, că au fost răniți și posibil mai mulți morți”, a spus Rutte.

Potrivit poliției, în incident este implicat un bărbat de 37 de ani, născut în Turcia. Poliția i-a avertizat pe oameni să se ferească de Gökman Tanis, 37 de ani, de origine turcă, și să alerteze imediat autoritățile dacă îl văd. Poliția a publicat și o poză cu acesta, pe twitter.

De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht.
Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 pic.twitter.com/QZ88s3Wl0k

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) March 18, 2019

Spitalul din Utrecht a spus că 20 de persoane sunt tratate în urma atacului. (The Guardian)

Șeful unității contraterorismului a spus că au fost trase focuri de armă în mai multe zone din Utrecht. (Reuters)

În Utrecht au fost focuri de armă în mai multe locuri”, a spus Pieter-Jaap Aalbersberg, șeful Agenției olandeze de antitero în cadrul unei conferințede presă. ”Multe lucruri nu sunt clare în acest moment și autoritățile locale lucrează pentru a stabili faptele”, a mai declarat acesta, care a refuzat să comenteze numărul răniților și starea acestora.

Poliția, care a sfătuit școlile să-și închidă ușile, nu a exclus posibilitatea existenței mai multor atacatori. (AFP)

Guvernul olandez a ridicat nivelul de amenințare teroristă la maxim în Utrecht.

HotNews

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …