Friday , July 1 2022

Cei trei autori ai atentatului de la Paris au fost identificați si incercuiti

atentat

Este stare de alertă maximă în Franţa, după ce 12 oameni au fost ucişi de trei bărbaţi care au luat cu asalt sediul publicaţiei satirice „Charlie Hebdo”. Bilanţul atentatului care a aruncat Parisul în haos arată că 12 oameni, între care opt ziariști, au fost împușcați mortal. 11 persoane sunt rănite, între care patru grav. În acest moment atacatorii sunt în libertate, iar guvernul francez s-a reunit în şedinţă de urgenţă și a declarat doliu național pentru joi. Este cel mai grav atac terorist din istoria Franţei. Motivația, la prima vedere, pare una religioasă. Atacatorii, care au acționat cu foarte mult sânge rece, ar fi strigat că sunt din al-Qaida.
Cei trei atacatori au fost identificați, potrivit Le Monde, care citează surse din cadrul poliției. Le Point relatează că doi dintre ei sunt francezi de origine algeriană, de 32, respectiv 34 de ani, și că aceștia s-au întors de curând din Siria. Cel de-al treilea, șoferul mașinii, are 18 ani și ar fi un om al străzii.
Liberation a relatat că cei trei ar fi fost reținuți, dar informația nu a fost confirmată de autorități.
Cei trei ar fi rezidenti ai localitatii Genevilliers.
Mii de polițiști au pornit, miercuri, în căutarea celor trei și au efectuat mai multe percheziții în apartamente de la periferia Parisului.

Vezi si

Autoritățile locale pot contribui la repararea și modernizarea gărilor

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la repararea și modernizarea gărilor, anunță ministrul Transporturilor, Sorin …