Thursday , July 7 2022

UPDATE: Cei sapte raniti in accidentul aviatic au fost GASITI de un padurar. Peste 300 de oameni, implicati in operatiunile de salvare

avion

Aproximativ 300 de persoane sunt implicate in operatiunile de salvare a celor 7 raniti in accidentul aviatic de la Cluj: ISU, jandarmi, salvamontisti, politisti, medici, dar si multi sateni din zona. Operatiunile se desfasoara cu dificultate, avand in vedere zapada pana la brau, noaptea si relieful accidentat, practic, doar poteci prin padure, in munte.
Medicul rezident şi pilotul sunt în stare de inconştienţă. Surse medicale au precizat, pentru MEDIAFAX, că răniţii au fost găsiţi de un pădurar care cunoaşte zona şi care a transmis coordonatele echipelor de salvatori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, în jurul orei 21.30 la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel de la un pădurar care căuta în zona Petreasa şi care a găsit epava avionului şi victimele la limita judeţelor Cluj şi Alba.
“Au fost găsite avionul şi victimele, iar acum toate echipele se îndreaptă spre locul respectiv, având de parcurs aproximativ un kilometru până la locul respectiv”, a spus Alina Bălaş. Şeful IGSU, Ion Burlui, a declarat că echipe medicale sunt pregătite să preia răniţii, urmând să decidă la ce spitale vor fi duşi aceştia. La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că avionul care a aterizat forţat a fost găsit în zona localităţii Petreasa, din judeţul Alba, de un pădurar, iar ulterior au fost anunţate echipele de căutare de la ISU Alba. Feneşer a spus că primii salvatori au ajuns la răniţi şi le evaluează starea de sănătate, după care aceştia ar urma să fie transportaţi la Cluj. Aeronava, de tip BN2, a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi a fost nevoită să aterizeze forţat în jurul orei 16.00, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Răniţii accidentului aviatic au fost găsiţi de un pădurar, relateaza Realitatea TV. Prima echipă de salvatori a ajuns deja la victime. Din primele informatii oferite de padurarul care i-a gasit, ranitii par in stare grava, iar doi nu pot comunica.

De asemenea, epava avionului a fost gasita.
 

Vezi si

Parlamentul European cere înscrierea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale ale UE

Parlamentul European a cerut joi, prin vot, ca dreptul la avort să fie înscris în …